Tempahan Rekaan

Tempah rekaan blog mengikut citarasa sendiri

Bermula Disini

Cerita Pereka

Pereka juga seorang blogger :)

Baca Cerita

Hubungi Pereka

Ingin bertanya perkara yang berkaitan

maklumat

Ulang Full House Berkali-kali

Jangan tak tahu, saya juga peminat Drama Korea, masa dulu-dulu lah, sekarang dah jarang tengok,
Masa zaman Uni dulu, memang sanggup stay up berhari-hari nak habiskan CD Drama Korea
dah kalau total 16 CD, mahu sekitar 2 hari juga nak habis,

Zaman dulu, tak de lagi online-online ni,
nak download pun tak tahu source jadi beli lah yang dah di burn dalam CD murahan aje
ataupun pinjam dari kawan-kawan.

Lepas test ke, lepas exam, stay up tengok Drama Korea,
Masa tu duk rumah sewa, tengok dengan member-member sekepala,
Rabak mata lah jawabnya stay up tengok Drama Korea

Korea dulu tak macam sekarang (pada pendapat saya lah)
Dulu lain sekarang lain, Drama korea sekarang saya kurang minat sangat.

Dalam banyak-banyak drama yang paling minat giler-giler Full House,
tak tahu kenapa rasa cerita ni macam perfect sangat.
kelakar, sedih, gembira, bahagia,
kira perasaan yang cukup lengkap lah ada dalam drama ni.

tu cerita masa zaman uni, tahun 2005
tetiba demam Full House kembali pada tahun 2014, gara-gara terpandang gambar Rain Bi
kat timeline FB.
Gambar dia tengah shoot Drama terbaru dia,
nampak Rain Bi teringat lah Full House,
maka dengan kemudahan yang ada,
mula lah mengoogle segala macam sumber
You tube, torrent
nak download punya pasal,
saya download yang versi di jual di malaysia punya,
biasalah gambarnya confirm OUT, tak cantik dan pecah2.

Google dan terus Google, rupanya Full House ni ada versi DVD yang Director's Cut punya.
cari lah sumber nak download,
seminggu klik sana-sini, akhirnya berjaya download.
atas bantuan dari seorang teman dari Australia (mat salleh pun giler drama korea kau?, dahsyat kan??)

Dah berjaya download saya simpan terus dalam laptop dan juga dalam Hp,
Khalis pun layan Full House juga,
sampai hafal lagu 3 ekor beruang yang Han Ji Eun nyanyi tu.

Ini siap masukkan dalam phone, tengok merata-rata dimana-mana,
tak tahu berapa kali ulang dah.
cuma yang kurang bestnya, dia punya subtitle, tak tepat sangat,
dari segi kualiti gambar memang superb.

Nampak sebiji-biji liang roma,
masa ni tak da BB cream lagi kot kan.
hehe. tapi masih lagi bersih dan cantik Song Hye Kyo ni,
sekarang dah ada BB cream confirm lah lagi mulus kan?

Jung Ji Hoon (Bi Rain), masa ni gonjeng lagi, sekarang dah dewasa pun,

Memang terang versi DVD ni,
walaupun masa tu belum ada HDTV lagi.

Versi Director's cut ni panjang sikit sekitar 5-10 minit untuk satu-satu episod,
kira yang tengok sebelum-sebelum ni jika bukan director's cut memang dah dipotonglah
jadi ada lah miss beberapa scene untuk satu episod.

Full House ni tengok ulang-ulang kali pun tak boring.
Gandingan Song Hye Kyo dengan Bi Rain memang menjadi.
Sebab tu lah kerana drama ini lah nama mereka berdua melonjak-lonjak popular.
 

Copyright © Whitey Mommy™