Hasil seni dan reka bentuk adalah berbayar dan hakcipta Whitey Mommy.
Sila hubungi saya di whiteymommy@yahoo.com untuk sebarang pertanyaan dan tempahan.
Anda TIDAK DIBENARKAN SAMA SEKALI untuk mengambil/menyalin/menyimpan
mana-mana bahagian hasil seni dan reka bentuk yang telah saya hasilkan TANPA KEBENARAN!

Hari 8 (Juicy Fitz) Berat 68.2 Kg

Assalamualaikum W.B.T

Update hasil berat hari ke-7 : 68.2 kg

Masih tiada perubahan yang signifikant dengan hari semalam 


Berbuka Intermittent Fasting ( 17jam) : 12.30 PM (semalam stop makan 7.30PM
Saya makan : Nasi + telur puyuh masak sambal (lauk malam tadi)

Makan petang :  makan jajan Grain Mii ni.. sedap dan saya fikir sesuai untuk diet sebab kalorinya rendah.
Makan buah dokong, mata kucing.

Hari ni, tekak dah macam beransur ok dah.. bila menelan tidak rasa sakit macam semalam.

Makan Malam : nasi + ikan kerisi goreng + sayur kailan celur + budu+ tempoyak


Nasi dah start untuk ambil suku pinggan.. sedikit demi sedikit kita cuba ubah lifestyle.
Ya Allah.. semoga tetap istiqomah..
Pengalaman saya kalau berdiet bila drastik ubah.. saya akan cepat sangat nak cheat.. ni kita cheat hari-hari sambil slow-slow diet... hahahha

Aktiviti dan pemakanan hari ni :
Aktiviti dan Pemakanan
Intermittent Fasting : 17 Jam puasa  (berbuka 12.30PM)
Senaman: Tiada
Berhenti Makan :8.00pm
Jumlah Pengambilan Air : 2.4 Liter

Kesan Sampingan
Rasa Pening dan Loya: Tiada
Jantung Berdegup Kencang: Tiada
Kekerapan Pembuangan : 3 kali membuang
Rasa Dahaga yang Melampau : Tiada,
Potong Selera Makan :Tidak, selera macam biasa cuma cepat kenyang
Rasa Kenyang Cepat/Lama : Macam hari semalam, cepat kenyang
Moody/Swing Mood:Tiada
Perut Memulas: Ada tetapi mild dan tidak ketara tapi nak membuang tu datang secara tiba-tiba

 *NOTA WHITEY MOMMY

Sebenarnya perut saya dah beberapa hari rasa bloated dan tak selesa. Saya fikir ada 3 sebab : angin + gula berberlebihan + nak period.

Macam-macam bermain difikiran, tambah-tambah tengah tonsil , boleh juga sebab radang dan tidak selesa.

Hari ni sekitar waktu petang tadi, tetiba membuang angin + najis dengan luar biasa sekali. tak tergamak weh nak ambil gambar najis itu, jadi saya taip aje lah ya.

Najis hari ni boleh dikatakan tiada tapi yang banyaknya adalah lendir dan juga kentut yang super kuat serta kerap. Sampai malam pun masih juga kentut.

Alhamdulillah lepas tu perut rasa selesa sangat dan ringan. Tak bloated dah.
saat menaip ni hati ada rasa gembira sebab perut rasa selesa tak macam hari-hari sebelum ni...



Hari 7 (Juicy Fitz) Berat 68.3 Kg

Assalamualaikum W.B.T

update result untuk hari semalam..
hari ni berat saya statik dan sama macam semalam

Tiada sebarang perubahan dari semalam..
 

Apa yang saya makan hari ni adalah :

Tengah hari (berbuka intermittent fasting  1.30PM) saya buat 16 jam intermittent fasting.
saya makan nasi goreng ikan goreng kampung version..

Makan petang : Semangkuk ais krim coklat + vanilla (masih dalam keadaan sakit tekak lagi)

Makan Malam : saya makan nasi + burung puyuh goreng + telur burung masak sambal


Aktiviti dan Pemakanan
Intermittent Fasting : 16 Jam puasa  (berbuka 1.30PM)
Senaman: Tiada
Berhenti Makan :7.30pm
Jumlah Pengambilan Air : 2.4 Liter

Kesan Sampingan
Rasa Pening dan Loya: Tiada
Jantung Berdegup Kencang: Tiada
Kekerapan Pembuangan : 3 kali membuang
Rasa Dahaga yang Melampau : Tiada,
Potong Selera Makan :Tidak, selera macam biasa cuma cepat kenyang
Rasa Kenyang Cepat/Lama : Macam hari semalam, cepat kenyang
Moody/Swing Mood:Tiada
Perut Memulas: Ada tetapi mild dan tidak ketara tapi nak membuang tu datang secara tiba-tiba

* NOTA WHITEY MOMMY

Kenapa saya combine Juicy Fitz ni dengan intermittent fasting? tak yakin ke dengan produk ni?

Pertamanya bukan isu percaya atau tidak percaya...
saya dah kata diawal entry post .. Juicy Fitz ini saya gunakan selama sebulan sebagai jumpstart saya untuk turunkan berat badan. Bukan untuk bergantung dengan produk sepenuhnya tetapi Juicy Fitz ini saya gunakan untuk membantu saya sebab saya hadapi masalah sembelit dan pembuangan yang kurang lawas. Alhamdulillah selepas guna Juicy Fitz pembuangan saya lawas. Perut rasa lega dan badan ada juga rasa ringan lepas ambil Juicy Fitz.

Kenapa combine dengan intermittent fasting?
sebab intermittent fasting ni adalah salah satu cara untuk kurangkan makan. Disebabkan saya tidak menjaga pemakanan LAGI buat masa ini, jadi saya hadkan waktu makan supaya tidak makan dengan kerap . ASAS UNTUK TURUN BERAT BADAN adalah kalori deficit. Apa yang kita makan mesti kurang dari apa yang kita guna, baru berlaku penurunan berat badan. Saya tak ketatkan lagi dengan makro nutrient hanya fokus kepada pengambilan kalori walaupun ada masa ikut suka juga sebenarnya tapi at least saya buat baby step untuk mulakan balik healthy lifestyle.

Jangan lah panggil saya banin pengguna produk kurus.. Juicy Fitz ni bertindakbalas mengikut badan setiap individu ada yang sehari turun 3-5kg ada yang 200gram ada yang 500gram bergantung kepada keadaan badan masing-masing sebenarnya. Jadi tak salah pun nak cubakan mana tahu dalam sebulan dapat turun 12-15kg. At least ianya jadi jumpstart untuk saya bersemangat turunkan berat saya kepada berat idaman. Daripada tak ambil langsung naik timbangan asyik macam tu je kan..

Doakan saya supaya capai 50Kg ya.. :)


Hari 6 (Juicy Fitz ( Berat 68.3 Kg)

Assalamualaikum W.B.T

Update result hari ke 6..

Berat 68.3kg

Perubahan Fizikal
Berat : 70.9 kg | 68.3 kg (Hilang 2.6 Kg)
Ukur Lilit Pinggang: 35 Inch | 33 inch ( Hilang 2 inch)
Ukur Lilit Peha:36 inch | 34 inch  (Hilang 2 inch)
Ukur Lilit Lengan : 13 Inch |12 Inch ( Hilang 1 inch)
Ukur Lilit Punggung :41 inch | 39 Inch ( Hilang 2 inch)

Masih dalam mood ke laut sebab tonsil masih tak selesa.. tekak rasa kesat bila telan air liur.


Berbuka intermittent fasting (16 jam) (Makan tengah hari -1.30PM) Nasi + telur ikan sambal + ulam terung siam.

Makan Petang (3.30PM) : nak legakan rasa rengsa tekak saya makan ais krim semangkuk kecil
[Makan 1 sachet Juicy Fitz]

Makan Malam (7PM) : Saya makan nasi + budu + tempoyak + ikan singgang + ikan goreng + ulam petai rebus. [Makan 1 sachet Juicy Fitz ]

Haaa.. mood tak best ni rasa nak makan macam tu.. selera kampung juga yang boleh nak kenyangkan perut dengan tekak tak selesa ni.
Maaf gambar tak de.. sebab tak sempat cari handphone terus ngap..
Aktiviti dan Pemakanan
Intermittent Fasting : 16 Jam puasa  (berbuka 1.30PM)
Senaman: Tiada
Berhenti Makan : 8.30pm
Jumlah Pengambilan Air : 2.4 Liter

Kesan Sampingan
Rasa Pening dan Loya: Tiada
Jantung Berdegup Kencang: Tiada
Kekerapan Pembuangan : 3 kali membuang
Rasa Dahaga yang Melampau : Tiada,
Potong Selera Makan :Tidak, selera macam biasa cuma cepat kenyang
Rasa Kenyang Cepat/Lama : Macam hari semalam, cepat kenyang
Moody/Swing Mood:Tiada
Perut Memulas: Ada tetapi mild dan tidak ketara tapi nak membuang tu datang secara tiba-tiba
 PENDAPAT PERIBADI SELEPAS 6 HARI AMBIL JUICY FITZ

Juicy Fitz ni perlu dirasai sendiri, sebab kita akan rasa perubahan. Badan lebih ringan, pembuangan lebih lawas.
perkara-perkara macam ni terlalu subjektif untuk ditunjuk sebagai result.

pendapat peribadi saya, Juicy Fitz tak effect hormon, bukan produk yang buatkan kita rasa tak nak makan langsung.
bukan produk yang buatkan kita kurang selera makan. Tapi Juicy Fitz ni bagi pembuangan kita lancar.

Melalui pembuangan kita boleh nampak dan bau sendiri apa yang ada dalam perut kita
bau najis tu tak payah cerita dan apa yang keluar tu kita sendiri nampak
lendir-lendir dan ada rasa berminyak juga. Ini tak kan saya nak ambil gambar tunjukkan?
mau muntah hijau semua pembaca nanti. Ha ha ha

Bagi yang nak jumpstart untuk turunkan berat badan nak bagi semangat nampak penurunan. Saya sarankan untuk
cuba Juicy Fitz dan rasai sendiri macam mana produk ni berfungsi.
Pemakanan dan senaman masih juga perlu dijaga cuma kadang-kadang tu kita ada juga nak makan
ikut selera tekak kita kan. Makanan cheat day tu kalau dibiar lama dalam badan nanti tak pasal-pasal
jadi lemak menimbun balik. Jadinya flush guna Juicy Fitz ni.

Hari 5 ( Juicy Fitz) Berat 68.5kg

Assalamualaikum W.B.T

Update untuk result hari ke-4 .. berat timbang pagi-pagi 68.5 kg..

Hari ni tekak tak berapa nak sihat. Tonsil menyerang jadinya nak menelan pun perit. Mood pun agak kelaut tambah-tambah dah nak period ni lagi lah macam tak berapa nak stabil je
Baru perasan lepas ambil gambar ni saya pijak kat center penimbang, takut ralat saya timbang lagi sekali
dan hasilnya tetap sama. Maaf sebab gambar blur...

Dibawah ni perubahan hari pertama vs hari ke-5
Perubahan Fizikal
Berat : 70.9 kg | 68.5 kg (Hilang 2.4 Kg)
Ukur Lilit Pinggang: 35 Inch | 33 inch ( Hilang 2 inch)
Ukur Lilit Peha:36 inch | 34 inch  (Hilang 2 inch)
Ukur Lilit Lengan : 13 Inch |12 Inch ( Hilang 1 inch)
Ukur Lilit Punggung :41 inch | 39 Inch ( Hilang 2 inch)
Juicy fitz ni selain turunkan berat badan, yang paling ketara adalah akan kurangkan inci juga.

Aktiviti untuk hari ni :

Aktiviti dan Pemakanan
Intermittent Fasting : 16 Jam puasa  (berbuka 1.30PM)
Senaman: Tiada
Berhenti Makan : 9.30pm
Jumlah Pengambilan Air : 2.4 Liter

Kesan Sampingan
Rasa Pening dan Loya: Tiada
Jantung Berdegup Kencang: Tiada
Kekerapan Pembuangan : 4 kali membuang
Rasa Dahaga yang Melampau : Tiada,
Potong Selera Makan :Tidak, selera macam biasa cuma cepat kenyang
Rasa Kenyang Cepat/Lama : Macam hari semalam, cepat kenyang
Moody/Swing Mood:Tiada
Perut Memulas: Ada tetapi mild dan tidak ketara tapi nak membuang tu datang secara tiba-tiba
 Hari ni tak de mood nak ambil gambar sebab duk sakit tekak. jadi saya update bertulis aje ya.

Berbuka intermittent fasting (1.30PM)  : nasi + daging goreng + kacang buncis goreng
*ambil 1 sachet Juicy Fitz (saya tukar cara ikut sesedap rasa patutnya ambil 30 minit sebelum makan)

Makan  Petang : Roti Gardenia + Butter + Gula (2 keping)
*memang tak boleh nak jaga makan bila tonsil menyerang memang tekak ni rasa nak makan macam-macam

Makan Malam : Nasi + telur ikan goreng + sambal tempoyak + ulam lobak merah bulat
*Bagi melegakan sakit tekak saya ambil ais krim vanilla semangkuk kecil.

Itu sahaja update untuk hari ni... 

Hari 4 (Juicy Fitz) Berat 68.9 Kg

Assalamualaikum W.B.T Hari ke-4 dengan Juicy Fitz dan ini adalah result hari ke-3
berat naik dari semalam 200gram.. kirangnya tiada perubahan yang signifikant pun sebenarnya

kenapa ek? kenapa.. sebab.. memang badan saya macam ni sebelum nak period memang akan water retention sekitar seminggu. Berat akan jadi statik atau pun naik sekitar 1-2kg. Jika dalam tempoh nak period tu berat turun naik memang normal.

Apa saya boleh cakap. Juicy Fitz tak effect hormon saya secara langsung. Sebab keadaan badan saya masih sama dengan sebelum ni. I mean the nature of my body.

Ini yang terjadi pada diri saya, berbeza setiap individu. Pada hari Ke 3 berat saya 68.7 Kg


Inchloss juga tiada perubahan masih kurang 1 inch setiap bahagian dari hari yang ambil..

 Untuk pemakanan saya makan ni untuk berbuka intermittent fasting :

Kimchi stew + nasi putih. Ikutkan kalau nak diet saya memang tak boleh ambil karbo dengan gula sebab badan saya sejenis insulin resistance .

Tapi macam saya kata pada entry pertama. Saya nak jumpstart turun berat badan dengan gembira dahulu sebelum buat diet ketat. Cut off sugar.

Makan petang : saya tak makan apa-apa.

Makan Malam :
saya makan bihun tomyam + air longan + bubble milk tea + ais krim green tea (tonsil dah mula terasa sebab siangnya saya tersalah makan kimchi stew yang panas itu.

So kita tengok result hari ni esoknya ya.

Ini aktiviti  dan pemakanan hari ni adalah seperti dibawah :

Aktiviti dan Pemakanan
Intermittent Fasting : 16 Jam (Berbuka pukul 12.30 PM)
Senaman: Tiada
Berhenti Makan : 9.30pm
Jumlah Pengambilan Air Masak : 2.4 Liter

Kesan Sampingan
Rasa Pening dan Loya: Tiada
Jantung Berdegup Kencang: Tiada
Kekerapan Pembuangan : 4 kali membuang
Rasa Dahaga yang Melampau : Tiada,
Potong Selera Makan :Tidak, selera macam biasa cuma cepat kenyang
Rasa Kenyang Cepat/Lama : Macam hari semalam, cepat kenyang
Moody/Swing Mood:Tiada
Perut Memulas: Ada tetapi mild dan tidak ketara tapi nak membuang tu datang secara tiba-tiba
Result untuk Hari ke 4 ni saya akan update pada Hari Ke 5.. :) timbang selepas 1-2 jam bangun dari tidur.

Hari 3 (Juicy Fitz) Berat 68.7 Kg

Assalamualaikum W.B.T

Update Result Hari 2 dengan Juicy Fitz, makan masih ikut suka tak de istilah diet lagi.
malam tadi balun Shell out tak ingat dunia. Risau juga berat naik tetiba kan.
Pagi ni naik timbang dengan rasa seriau weh...
sekali bila tengok timbang 68.7kg... wahhh nak melompat keriangan gitu


Bawah ni perbandingan perubahan fizikal dari hari pertama dengan hari ke-3
Perubahan Fizikal
Berat : 70.9 kg | 68.7 kg (Hilang 2.2 Kg)
Ukur Lilit Pinggang: 35 Inch | 34 inch ( Hilang 1 inch)
Ukur Lilit Peha:36 inch | 36 inch
Ukur Lilit Lengan : 13 Inch |12 Inch ( Hilang 1 inch)
Ukur Lilit Punggung :41 inch | 40 Inch ( Hilang 1 inch)
Happy sungguh...ni setakat tak diet lagi ni.. saya duk minum Juicy Fitz ni je 2 sachet sehari.
sambil-sambil tu saya buat Intermittent Fasting (16:8)

Hari ni punya makan..
Makan berbuka untuk intermittent fasting: saya makan pukul 1:30PM sebab semalam stop makan pukul 9:30 PM kan ..

Kira Makan tengah hari : nasi putih + udang buttermilk + jagung.
(gambar tak de gambar.. ngap terus nasi masa tengah hari tadi)

Makan Malam : nasi + telur goreng sarang + danmuji (lobak putih jeruk)
rujuk gambar di bawah..

Hari ni rasa nak minum air kelapa tanpa gula juga. so saya minum sebiji kelapa juga


so ini aktiviti  dan pemakanan hari ni adalah seperti dibawah :

Aktiviti dan Pemakanan
Intermittent Fasting : 16 Jam
Senaman: Tiada
Berhenti Makan : 8:30 PM (jadi hari ke -4 saya kena makan pukul 12:30PM )
Jumlah Pengambilan Air : 3.0 Liter

Kesan Sampingan
Rasa Pening dan Loya: Tiada
Jantung Berdegup Kencang: Tiada
Kekerapan Pembuangan : 4 kali membuang
Rasa Dahaga yang Melampau : Tiada,
Potong Selera Makan :Tidak, selera macam biasa cuma cepat kenyang
Rasa Kenyang Cepat/Lama : Macam hari semalam, cepat kenyang
Moody/Swing Mood:Tiada
Perut Memulas: Ada tetapi mild dan tidak ketara tapi nak membuang tu datang secara tiba-tiba
Semangat sikit bila tengok kepala 7 dah bertukar kepala 6.. Jadi kita kena usaha lagi sampai tukar kepala 5 pula... In shaa Allah...

Juicy Fitz baru luak 6 paket.. berat turun sekitar 2.2 kg.. ok lah kan? buat semangat.. disebabkan saya tak jaga sangat dari segi pemakanan.. ikut bedal je.. jadi saya buat intermittent fasting dan juga kawal porsi makanan.. nasi tu kiranya saya ambil sekitar sesenduk setengah gitu..

Makan banyak juga ya?
ya.. sebab Juicy Fitz ni nak de potong selera makan pun.. rasa macam biasa ja.. cuma akan cepat kenyang dan sudah tentu akan cepat membuang..

Kesan Juicy Fitz ni anda akan rasa sekitar 3 jam selepas makan.. tak tunggu semalaman pun.. dia terus tunjuk kesan dia..

Hari 2 (Juicy Fitz) Berat Badan 70.6 Kg

Assalamualaikum W.B.T

Update pada Hari Ke 2 dengan Juicy Fitz, semalam baru start makan, jadi hari ni kita check resultnya ya.
Macam biasa, pagi sebelum minum air saya timbang dulu dan ini beratnya :


Berat awal 70.9 kg, pagi ni timbang 70.6 kg, ikutkan tak de perubahan signifikant kan? hanya turun 300g, tapi saya try ukur inchloss dan hasilnya seperti dibawah :
Perubahan Fizikal
Berat : 70.9 kg | 70.6 kg
Ukur Lilit Pinggang: 35 Inch | 34 inch ( Hilang 1 inch)
Ukur Lilit Peha:36 inch | 36 inch 
Ukur Lilit Lengan : 13 Inch |12 Inch ( Hilang 1 inch)
Ukur Lilit Punggung :41 inch | 40 Inch ( Hilang 1 inch)
Badan terasa sedikit ringan, bermakna mulai esok rasanya macam kena cuba untuk skip nasi dah ni kan.  Tapi hari ni punya menu pun agak berat juga.

 Break intermittent Fasting pukul 12 PM tu saya makan seperti diatas, tak de lauk cuma sambal aje.
ulam tu lobak bulat merah dengan bawang. Tak tahu lah kenapa selera tu kampung sangat lately.

 Ini lobak merah bulat tu, rasa dia manis-manis pedas. Kena sangat lah bila makan dengan sambal tempoyak ikan bilis.


Minum Petang : ada orang bagi bomboloni donat, jadi saya balun juga sebab terliur hahahahah..

Makan Malam : lagi heavy sebab saya makan nasi + shell out. Tak sempat nak ambil gambar sebab masa makan tu dah tak ingat dah telefon kat mana.

==> selepas makan shell out saya terus ambil 1 sachet untuk dos malam punya..

Excited nak tengok esok turun berapa.. Kalau naik esok memang kena terus buat keto diet .. totally skip nasi + dan semua jenis makanan manis.

so ini aktiviti  dan pemakanan hari ni adalah seperti dibawah :

Aktiviti dan Pemakanan
Intermittent Fasting : 16 Jam
Senaman: Tiada
Berhenti Makan : 9.30pm
Jumlah Pengambilan Air : 3.0 Liter

Kesan Sampingan
Rasa Pening dan Loya: Tiada
Jantung Berdegup Kencang: Tiada
Kekerapan Pembuangan : 4 kali membuang
Rasa Dahaga yang Melampau : Tiada,
Potong Selera Makan :Tidak, selera macam biasa cuma cepat kenyang
Rasa Kenyang Cepat/Lama : Macam hari semalam, cepat kenyang
Moody/Swing Mood:Tiada
Perut Memulas: Ada tetapi mild dan tidak ketara tapi nak membuang tu datang secara tiba-tiba


Bagaimana rasa Juicy Fitz ni ya?
rasa dia masam manis, makan satu sachet rasa nak makan je sachet yang kedua..
serious rasa dia sedap SANGAT!!! dijamin tak kan mual tak kan loya tak rasa nak tutup hidung bagai..

Kita tunggu esok pula.. In shaa Allah 15 kg pasti turun bulan ni.. baru 2 hari perlahan-lahan nak adjust pola pemakanan...

Hari 1 (Juicy Fitz) Berat Permulaan 70.9 Kg

Assalamualaikum W.B.T

Hari pertama dengan Juicy Fitz, dinasihatkan sesiapa yang membaca tidak mengecam saya . Kata nak kurus tapi makan tak pantang pun. Sebab saya tak mau terlalu ketat untuk berdiet diawal-awal ini. Sebab tu saya gunakan Juicy Fitz sebagai jumpstart. Masih makan apa yang saya nak makan tetapi dalam kuantiti yang terkawal dan pada masa yang sama saya mengamalkan Intermittent Fasting juga.

In shaa allah 15 hari pertama ni saya tidak ketat kepada menu diet. 15 Hari yang kedua saya akan cuba untuk buat diet no sugar and no carbo diet pula.

So, hari pertama macam biasalah kan kena timbang dulu. so ini adalah berat permulaan saya.
Berat ni diambil sebelum saya makan dan minum diwaktu pagi.
Dibawah ini adalah update secara lengkap keadaan fizikal, aktiviti, pemakanan dan juga kesan sampingan yang saya rasa apabila ambil Juicy Fitz.

HARI PERTAMA :
Perubahan Fizikal
Berat : 70.9 kg
Ukur Lilit Pinggang: 35 Inch
Ukur Lilit Peha:36 inch
Ukur Lilit Lengan : 13 Inch
Ukur Lilit Punggung :41 inch

Aktiviti dan Pemakanan
Intermittent Fasting : 14 Jam
Senaman: Tiada
Menu Sarapan, Tengah Hari, Malam : Rujuk pada gambar dibawah
Berhenti Makan : 8pm
Jumlah Pengambilan Air : 2.4 Liter

Kesan Sampingan
Rasa Pening dan Loya: Tiada
Jantung Berdegup Kencang: Tiada
Kekerapan Pembuangan : 2 kali membuang
Rasa Dahaga yang Melampau : Tiada,
Potong Selera Makan :Tidak, selera macam biasa cuma cepat kenyang
Rasa Kenyang Cepat/Lama : Makan 30 minit sebelum makan, bila makan jadi cepat kenyang
Moody/Swing Mood:Tiada
Perut Memulas: Ada tetapi mild dan tidak ketara tapi nak membuang tu datang secara tiba-tiba . Kemungkinan angin banyak dalam badan kerana saya kerap kentut juga.
CARA NAK MAKAN JUICY FITZ


Juicy Fitz didatangkan dalam bentuk sachet yang mudah bawa ini, cuma perlu koyak dan makan . Sangat mudah, tak perlu nak bancuh, tak perlu nak shake. Ambil 2 Sachets sehari. 1 sachet pagi dan 1 Sachet malam

MENU HARI PERTAMA

Untuk buka intermittent  fasting (saya buat 14 jam sebab malam semalam cut off time untuk makan agak lambat sekitar pukul 10PM) saya makan untuk meal yang pertama saya adalah pada pukul 12PM
first meal
Ni first Meal, nasi + sambal bilis tempoyak petai + ulam bawang merah. Jangan tanya kenapa sebab saya makan ikut apa tekak nak makan. Alhamdulillah kenyang dan gembira.

Waktu Petang : Saya tak snap gambar tapi saya makan beberapa keping keledek dan goreng pisang goreng. Saya minum fresh milk juga.

Makan Malam : pukul 7.15PM
Makan Malam : Nasi + Sambal Tempoyak + Sawi Raja Merah Celur + Singgang Daging
Alhamdulillah kenyang.

Hari ni cut off time saya makan adalah pukul 8PM.. Jadi esok boleh buat 16 jam intermittent fasting.

Result untuk hasil timbangan hari pertama saya akan timbang di awal pagi esok dan akan update semula post ini ya.

 
Copyright © Whitey Mommy™