Hasil seni dan reka bentuk adalah berbayar dan hakcipta Whitey Mommy.
Sila hubungi saya di whiteymommy@yahoo.com untuk sebarang pertanyaan dan tempahan.
Anda TIDAK DIBENARKAN SAMA SEKALI untuk mengambil/menyalin/menyimpan
mana-mana bahagian hasil seni dan reka bentuk yang telah saya hasilkan TANPA KEBENARAN!

Alahai...

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera...

alahai lagi sekali...
huhuhu...
nak tanya Whitey Mommy banyak soalan ...boleh tanya selagi boleh jawab... saya akan jawab... tapi ...
jangan la guna short form yang sampai saya kena baca 2,3 kali pun masih tak paham2... hukhuk...
saya ni orang kuno dik... tak tahu pulak spelling dah berubah bila masuk alaf baru ni...
"buad" tu apa?
banyak lagi la short form orang kuno macam akk ni tak paham dik... "ny" "ne"... lepas tu mesti ada tambahan "ew" lepas tu lagi... mesti ada tambahan "y" untuk gantikan huruf i... adeh... ni memang bahasa zaman sekarang ke? ke saya memang ketinggalan zaman...
shortform sangat sampai sepatah pun akk tak boleh nak catch up apa yang dimaksudkan...

Last2 jawap pun ala2 kadar la jadinya... [ini bukan nak mengajar... cuma saya tak paham... macam mana nak berkomunikasi?] kesian orang tua kuno macam akk ni dik... huhuhu... dah la rabun... nak kena fikir pulak beberapa kali apa yang nak disampaikan...
better guna bahasa melayu... kalau tak baku... pasar pun tak pe... tapi jangan la sampai shortform yang langsung tak boleh nak paham...T___T

**************************************************************************************

Hari ni, satu blog pun tak design... kenapa??? malas ek? bukan2... bukan malas... tapi... dari pagi sampai ke saat ni... cari idea...semua tak keluar... rasa nak nangis tak keluar air mata pun... fikir konsep... fikir nak letak apa... fikir nak masukkan kat coding mana... huhuhu lately kan... baru sedar yang kepala saya dah mempunyai agak banyak uban...

Baru umur 26... anak pun tak sampai lagi 2 tahun... uban pun dah agak banyak... mungkin sebab banyak sangat berfikir kot... aisey...

Pernah tak rasa macam ni...bila otak dah penat sangat... kita akan jadi blurrrrr... tapi... terpaksa juga push diri untuk siapkan dan buat... :( nanti orang kata tak profesional kan... tapi... kalau tangan dan otak tak leh nak generate macam mana ek... macam mana...:( tak tahu dah nak cari solution macam mana...

Ok la... saraf tunjang dan medula oblongata rasa macam dah panas...:( perasaan ini sama dengan perasaan masa nak periksa kat Universiti dulu... iaitu...tension dan tertekan... hukhuk... siapa nak tolong??? Allah...:)

11 Comment (s):

  1. tidur rehat dulu sha satu hari jejalan ke, sehari je cust takkn tk leh tunggu huhu

    ReplyDelete
  2. heheheheheh
    bahasa budak2 zaman 2020 mommy..
    kadang2 ibupun cuba nak fahami..
    kadang faham kadang buat2 faham..
    hihihihihihi

    ReplyDelete
  3. ekekekkeke bahasa alaf baru kah?

    rehat dulu sha jgn paksa diri

    ReplyDelete
  4. kalau ada rezeki, kalau ada masa kita bawak awak jalan-jalan nak? hiii, tapi bukan masa terdekat ni. stress sangat tu, tu yg uban banyak. tapiii ABi pun ada banyak, keke. part bahasa tu, hahaaa memang tak boleh nak go. kita selalu abaikan je.

    ReplyDelete
  5. memang..bahasa budak zaman skrg, sampai kita mmg terpinga2 dibuatnya..hu~tak faham..tak faham...

    huu~ akak ada uban gak, selai dua..hu~ cian sha kan..stress la tu..hu~ bwk2 kuar jenjlan, ajak ch@ tu ha..hehe..dh offer diri tu..hehe,,

    ReplyDelete
  6. memang..bahasa budak zaman skrg, sampai kita mmg terpinga2 dibuatnya..hu~tak faham..tak faham...

    huu~ akak ada uban gak, selai dua..hu~ cian sha kan..stress la tu..hu~ bwk2 kuar jenjlan, ajak ch@ tu ha..hehe..dh offer diri tu..hehe,,

    ReplyDelete
  7. Hahahaa bahasa rempitzzzz ;)

    ReplyDelete
  8. hahah.. bahasa melambangkan bangsa.. ne sume gara2 bahasa sms la ek.. :)

    ReplyDelete
  9. letih jugak nk melayan bahsa yg kita xpaham ni.
    Sian kakak kite ni!

    Go go chayokkkk sis!

    ReplyDelete

Thank You For Leaving a Comment to Me...

 
Copyright © Whitey Mommy™