Hasil seni dan reka bentuk adalah berbayar dan hakcipta Whitey Mommy.
Sila hubungi saya di whiteymommy@yahoo.com untuk sebarang pertanyaan dan tempahan.
Anda TIDAK DIBENARKAN SAMA SEKALI untuk mengambil/menyalin/menyimpan
mana-mana bahagian hasil seni dan reka bentuk yang telah saya hasilkan TANPA KEBENARAN!

2 Blog Design in 1 entry

Assalamualaikum W.B.T

dah lama tak update blog ni...:) busy yang amat...tak sempat nak cari idea nak tulis apa...banyak duk dalam draft. lepas taip je mati kutu...lepas taip je... kepala menerawang ke blog design yang memanggil manggil untuk didesign...:D

Tapi tanggungjawab saya pada klien still belum tamat selagi saya tak upload blog design mereka kat dalam blog ni . Design blog mereka ni dah lama install...tapi saya tidak mempunyai kesempatan untuk upload... 2 orang klien ni sebenarnya orang yang paling lama order...tapi saya tak dapat nak siapkan atas sebab2 tertentu...:) ok...mari kita tengok siapa dia...:)

Kak Suziey
Kak suziey order blog design dengan saya masa saya wat sales bulan 1 ke 2 hari tu... dah terlupa... tapi Kak Suziey Minta saya design blog beliau selepas beliau balik daripada umrah...
Full Layout Kak Suziey
Ini Blog Full layout blog Kak Suziey... Kak Suziey memilih tema hot pink dan biru cyan... dan doll untuk menghiasi headernya... sebuah laptop melambangkan beliau seorang blogger, sebuah kamera yang melambangkan beliau adalah peminat kamera terutama DSLR... memang kak Suziey suka ambil gambar...jadi blog post nya saya besarkan sikit berbanding saiz biasa...sebab saya tengok Kak Suziey suka upload gambar yang besar2... ada handbag besar tu kan, hehehe itu melambangkan Kak suziey seorang wanita bekerjaya... handbag LV ke akk? :D yang boleh muatkan laptopnya itu...eceh...

Mula2 saya ingatkan Kak Suziey nak doll sekeluarga...tapi katanya...takut nanti nak tambah anak... nak kena tukar pulak template...hehehe bila tu akk nak tambah anak untuk Aqeel? :D
signature kak suziey
ini signature untuk kak suziey... Just suziey...tak de tagline...:)

Kawan2 semua... jemputlak ke blog Kak Suziey ya... anda boleh baca pengalaman Kak Suziey mengerjakan umrah...:) dan ada sudut agama yang mungkin boleh menambah lagi ilmu pengetahuan kita...:) Insyaallah...

Kak Sira
Blog design yang kedua adalah untuk Kak Sira...memang kena sangat entry ini digabungkan... 2S...Suziey and Sira..:D Kak Sira ni pun dah lama order... kebetulan masa turn Kak Sira... Kak sira baru je lepas bersalin... jadi untuk proceedkan proses perbincangan semua... saya kena tunggu Kak Sira betul2 habis pantang...:) tu pun masa dalam pantang memang dah berbincang dah sikit2...:)

Full layout Blog Kak sira
Ini Blog Design untuk Kak Sira...simple kan? yes... Kak sira mahukan template yang sangat2 simple... Mahukan tema oren dan hitam... hanya mahukan dua warna itu... dan mahukan template berbentuk rumah supaya kena dengan tajuk blog nya... House Of Alpha Lipid and SD2. Doll sebagai penghias header.. yang bertemakan home office...ada laptop dan ada buku2... dan pada tingkap kak sira mahukan gambar 2 produk sasarannya... Alpha lipid dan juga SD2.

Kak Sira merupakan seorang suri rumah sepenuh masa dan merupakan seorang business woman... Jika ada sesiapa yang berminat nak kuruskan badan tanpa perlu berdiet dan of course secara sihat... jemputla ke blog Kak Sira...:)

Blog Badge Kak Sira
Signature Kak Sira

Watermark Kak Sira
Semua yang Kak sira mahu adalah berkonsepkan simple...janji hitam dan oren...:)
Berita baik untuk peminat contest... Jemput la ke blog Kak Sira untuk Join Contest yang di anjurkan...:)

P/s: Sepatutnya 2 entry...tapi saya combinekan jadi satu...takut tak sempat nak upload... kerja masih banyak lagi ni ... Sebenarnya tak banyak..:D tapi... masa saya agak terkekang... waktu malam sahaja saya boleh tenang untuk mendesign... waktu lain... sibuk dengan "Designer Kecik" tak abis2 duk berebut laptop... haish... ok... sampai sini sahaja...:)

24 Comment (s):

  1. Wow, terpegun tgk suziey nya new template...series cun sgt-sgt!

    Hee hee...emmm...tengok lah hujung tahun nie kot2 nak tukar template BabyIntan nanti, maybe nak suruh sha buatkan...boleh?

    Pakai duit Nuffnang leee :D

    ReplyDelete
  2. @BabyIntan
    Insyaallah...buleh...:) alahai... arissa tak tidur lagi ke akk...:) hehehe mesti manyak dah tu wit income...:)

    ReplyDelete
  3. makin best lah hasil kerja sha..syabas!...herm..kalau ada duit nuff lebih bleh tempah lg..hahaha..tp lmbt lg la kot..skrg akaun nuff tak gerak2..wuwu..

    ReplyDelete
  4. Sha, dia tak tido lagi nie...huu huu...makin lama makin lambat pulak :(

    Mata nie pon dah naik 'weng' dah dok menunggu dia :D

    ReplyDelete
  5. wahhh.. cantik2nya.. suka tengok design2 terbaru sha.. nak tahu tak. ada sorg blogger ni, akak pun tak kenai sape tp dia tinggalkan note kat shoutox umidanish tanya bpe rege akak tempah templet ngan sha.. tp dia tak tinggalkan palk link dia tu sape.. huhu berkenan gak kot. =)

    ReplyDelete
  6. wahhh cam best jek tema dolly2 comei, cam nak gak tp tatau nak camne huhu

    ReplyDelete
  7. mmg ctk..makin hari makin kreatif! keep it up sha

    ReplyDelete
  8. @mamalieyna
    terima kasih akk...:) amin... hehehe kena rajin BW tu..:) kalau UV seratus sehari...akk kirim surat kat nuff mungkin dia terlepas pandang nak bagi BE...:D

    ReplyDelete
  9. @BabyIntan
    hehehe arissa... arissa... banyak betul energy... ke sebab minum susu ibu...:D khalis semalam subuh baru tidur...huhuh... sib baik kita suri rumah kan akk... klu kerja...aisey... susah...

    ReplyDelete
  10. @UmiDAnisH
    hehehe... terima kasih akk...owh... ye ke... :) insyaallah kalau ada rezeki sha...jumpa la dengan blog sha tu...:)

    ReplyDelete
  11. @maCy
    terima kasih macy...dah lama tak singgah sini...ke merajuk ngan akk..:D akk dah lama tak jalan2 blog orang huhu... sibuk macy... g pun link2 banyak hilang... sebab akk dah pakai ID blog yang baru...

    ReplyDelete
  12. @Salina@IbuAqil
    TErima kasih ibu... pemberi semangat...:D

    ReplyDelete
  13. @Lelord
    kalau mau...boleh di order...bisa diatur... temanya...:)

    ReplyDelete
  14. @Farra Dhelina
    terima kasih kak farra...selagi idea mencurah2 dengan dibantu oleh pemilik template...:)

    ReplyDelete
  15. alahai sha....thanks a lot....ada entry khusus lak tu....suke3x...memang suka tgk design yg sha buat...dok usha lama...lupa dah camne boleh terjumpa blog sha...rasanya tgh blogwalking...terus jatuh cinta tgk hasil kerja sha....kita nak deko2 langsir blog ni failed.....pandai ckp jelah...kuikuikui...apapaun moga bisnes kita sama2 maju dan sukses...dpt kerja dari rumah tanpa mengabaikn famili....ok gud luck!!!

    ReplyDelete
  16. wah... teruja..

    tunggu saya tukar domain dot com, saya cari akak design blog saya. boleh? hehe

    ReplyDelete
  17. @Sira Sain New Image
    terima kasih akk...amin...:) terima kasih juga kerana akk sentiasa memahami sha...:)

    ReplyDelete
  18. tahniah sha..mmg sume org suka ngn design sha..hehe..akak plak bangga bila org puji cantik..padhaal sha yg buat..hahaa...xpela bangga on behalf..ekeke:D smga Allah permudahkan segala apa yg sha buat..ape2 nk story just pm akk kt FB ok :)

    ReplyDelete
  19. Slam.. Cya la,ank mlayu tu.. ape2 pn, slamat mju jya.. trpegun siot tgk template2 ni..

    ReplyDelete
  20. wah akak..sy tertarik la...cmner nak order n tau lbh detail ea???

    ReplyDelete

Thank You For Leaving a Comment to Me...

 
Copyright © Whitey Mommy™