Hasil seni dan reka bentuk adalah berbayar dan hakcipta Whitey Mommy.
Sila hubungi saya di whiteymommy@yahoo.com untuk sebarang pertanyaan dan tempahan.
Anda TIDAK DIBENARKAN SAMA SEKALI untuk mengambil/menyalin/menyimpan
mana-mana bahagian hasil seni dan reka bentuk yang telah saya hasilkan TANPA KEBENARAN!

Sungguh Ajaib Susu Ibu

Assalamualaikum W.B.T

Nak sharing sesuatu yang saya baca dalam group yang join di facebook.
Kalian boleh baca. Sebab kisah ni bagi saya best!

Alkisah pada suatu masa, di sebuah hospital bersalin di Amerika.Maka ada dua orang ibu yang melahirkan seorang anak lelaki dan seorang lagi anak perempuan.Masalahnya,kedua-dua ibu tadi mengaku yang mereka melahirkan anak lelaki tersebut! Oleh kerana mereka melahirkan pada masa yang sama,maka timbul sedikit masalah bagi menentukan ibu yang sebenar bagi anak lelaki terseb ut!Pada waktu tersebut,tiada lagi ujian DNA.Maka doktor Amerika bertanya pada kawan dia,seorang doktor dari Mesir,macam mana nak selesaikan masalah berikut.Dah buat ujian darah malangnya,kedua-dua ibu tersebut mempunyai kumpulan darah yang sama! Maka doktor Amerika itupun bertanya macam mana nak selesaikan masalah ni,sebab dia dengar orang kata Islam dan Al-Quran adalah agama yang sempurna,dan setiap masalah ada penyelesaiannya dalam Al-Quran.Maka terkedu doktor dari Mesir tuh!Nak tak nak,doktor Mesir tu ajak doktor Amerika berjumpa dengan kawannya,seorang ulama terkenal dari Mesir.Setelah diceritakan segalanya,maka ulama Mesir tersebut hanya tersenyum dan menyuruh diperah susu kedua-dua ibu yang melahirkan anak tadi dan dibuat ujian tentang kandungan kalsium,zat galian dan nutrien yang lain.Setelah selesai ujian,mereka diminta membawa keputusan ujian dan bertemu semula dengan ulama tersebut. Nak tau apa keputusannya?Salah satu dari susu ibu tersebut mengandungi 2 kali ganda bahan-bahan seperti kalsium,zat galian dan apa-apa yang sepatutnya berada di dalam susu ibu.Maka ulama Mesir tersebut berkata,ibu yang mempunyai susu yang mengandungi bahan-bahan 2 kali ganda itulah ibu sebenar kepada anak lelaki tersebut!Maka doktor Amerika tadi bertanya,apa buktinya di dalam Al-Quran,maka ulama Mesir memberitahu bahawa bahagian untuk anak lelaki adalah 2 kali ganda dari anak perempuan,begitu jugalah dlam soal pembahagian harta pusaka.Jadi,oleh kerana itu adalah hukum Allah,susu ibu juga merupakan harta,maka untuk anak lelaki,adalah bahagian,berbanding untuk anak perempuan!

11 Comment (s):

  1. Subhanallah..kuasa Allah tiada tandingan, best citer ni d samping bru dpt tahu fakta mengenai susu ibu tu =)

    ReplyDelete
  2. Subhanallah...itu baru part susu ibu yg ada didalam Al-Quran walhal macam xde kaitan je dgn isu pembahagian harta, tapi kat situlah ilmu Allah nak tunjuk..thanks sb share dapat juga ilmu Quran kat sini^^

    ReplyDelete
  3. Mohon share di FB saya yer @whitey Mommy.. Cerita yg sgt bagus!!!

    ReplyDelete
  4. semakin bersemangat utk bf my baby...i like

    ReplyDelete
  5. Wah! Tak sangka kan..subhanallah...setiap yang tercipta semuanye saling bersangkut paut..

    ReplyDelete
  6. wahhhh thanx for sharing, sha!!! :)

    ReplyDelete
  7. kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
    semoga bisa jadi semangat
    Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

    ReplyDelete
  8. ".. to love is to care, to care we must share..."
    get some and feel awesome at BBC MARDI Station CH39000

    ReplyDelete

  9. kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
    semoga bisa jadi semangat
    Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

    ReplyDelete

Thank You For Leaving a Comment to Me...

 
Copyright © Whitey Mommy™