Hasil seni dan reka bentuk adalah berbayar dan hakcipta Whitey Mommy.
Sila hubungi saya di whiteymommy@yahoo.com untuk sebarang pertanyaan dan tempahan.
Anda TIDAK DIBENARKAN SAMA SEKALI untuk mengambil/menyalin/menyimpan
mana-mana bahagian hasil seni dan reka bentuk yang telah saya hasilkan TANPA KEBENARAN!

Hello... Hello...

Hari ni terjumpa satu blog yang guna one of my customer punya footer border... hello... hello... warna yang exactly... jenis yang exactly... cit... adik oi... jangan la buat macam tu dik... kalau design sendiri lain... ni boleh copy... lepas tu p save pulak kat hosting lain... tapi... i still dapat kenal ok...


1. Kod warna yang sama... ini memang saya dapat detect... biasanya saya akan minta customer bagi kod warna pilihan mereka dan saya akan ejas 1,2 kod belakang tu.. untuk tidak exactly.
2. Ukuran dan cara potongan yang sama...
3. Untuk jenis corak yang sama memang saya tak leh nak kawal la...sebab berlambak2 corak macam tu yang boleh didownload untuk commercial use.
4. Tajuk yang sama... 

pergh... adakah coincidence akan menyebabkan perkara ini? saya rasa impossible... tak semua di dunia ni berlaku secara kebetulan ok...

you pun selalu request tutorial... no wonderla rasa macam berat hati je nak buat... a.k.a malas...

maaf... tiada kias2 dah... sekarang ni...terus terang lagi baik kot... biar jelas dan terang... tidak berselindung...

14 Comment (s):

  1. hahaha..kantoi la dia..ngeh3

    Entri Terkini : Taman Buaya Tuaran

    ReplyDelete
  2. haaa yg ni baru betol copycat..klu tersama konsep tu lain..sbb idea bkn 100% milik kita..Allah ciptakan idea utk ramai org..klu dah corak, kaler dan ukuranya sebijik baru namanye copycat..haiyaaaa..

    ReplyDelete
  3. akk design sesgtla cun smpi ada copycate dh..

    ReplyDelete
  4. akak kan da register perniagaan..
    boleh je amek tindakan..
    register perniagaan sama x macam copyright reserved?

    ReplyDelete
  5. makin menjadi2 copycat orang sekarang. mau cepat berjaya, susah la orang yang berusaha siang malam..huhu

    ReplyDelete
  6. "...she teaches, she coaches, she guides and she listens to me"

    betol2..kak emi memang sorang yang sentiasa menreply kite kan, mendengar pandangan kite, menghargai... tu salah 1 kenapa kak emi sangat la sweet =)

    ReplyDelete
  7. ee dlm dunia u, ada jugak nk cetak2 rompak ye..mcmn tu dik diorg buat?? ee tak baik lah mcm tu..teruknya ..tu dh kira perampok dah tu..

    ReplyDelete
  8. ala biasa la tu, salah satu cabaran dalam designing

    Terkini : Utusan Rasmi Dari Devilzc0de

    ReplyDelete
  9. aduhai..penatnya pencipta asal..huuu~

    ReplyDelete
  10. erkkk mcm tu pulak, hurmmm dahla request tutor kt sini, boleh la copy, harusla senang org detect...umm baek suruh je mommy design kan buat lg sonang ;)

    ReplyDelete
  11. hihihi siapalah BELOG yg bertuah 2 erk.. bertuah ler bebenor kata owang perak..

    ReplyDelete
  12. e=mel dia, sha, bagitau dia apa dia buat salah.

    ReplyDelete
  13. itu macam punya orang pun ada ka? Tak baikla ciplak hal orang.tak bagus..tak bagus..tak bagus

    ReplyDelete
  14. yah ni baru betul copycate semua sebijik2yer..

    ReplyDelete

Thank You For Leaving a Comment to Me...

 
Copyright © Whitey Mommy™