Hasil seni dan reka bentuk adalah berbayar dan hakcipta Whitey Mommy.
Sila hubungi saya di whiteymommy@yahoo.com untuk sebarang pertanyaan dan tempahan.
Anda TIDAK DIBENARKAN SAMA SEKALI untuk mengambil/menyalin/menyimpan
mana-mana bahagian hasil seni dan reka bentuk yang telah saya hasilkan TANPA KEBENARAN!

Kisah Spek Baru dan Baju Raya

Wah... dah lama tak update blog... banyak cerita tapi... memang tak lepas tangan nak taip ... kan taip pendek2 macam tak best pulak... taip panjang2 malas pulak... macam mana tu... Selamat berpuasa kawan2 semua... masih belum terlewatkan? tak nak wish raya lagi... hehe...

Persiapan untuk raya saya... satu pun tak buat... sebab tahun ni balik beraya rumah MIL kat Pahang... follow je la kata suami kan... jadi rumah ni memang tak ready pape... kuih raya ke... langsir raya ke... sofa raya ke... semua tu tak de... kawan2 pulak macam mana? mesti meriahkan???

Actually mood raya saya tak de... tak tahu kenapa... haish... pelikkan... terkenang masa kecik2 dulu... kalo raya ni... memang seronok... tapi bila dah dewasa ni lain dah rasanya... kenapa ek?

Bab baju raya pulak... semua kena concur dengan budak kecik ni... hehe saya geram tengok baju baby... rasa macam nak beli semua je... gila tamak... tahun ni Khalis memang beraya sakan... tahun lepas... Khalis baby lagi... tali pusat pun tak jatuh lagi masa hari raya tu...hehe ok! continue my story...

10 Ogos lepas hari lahir saya kan... ehehe nak juga promote... my hubby hadiahkan saya spek mata baru... suka sangat2... sebab dah 2 tahun saya pakai spek lama tu... memang dah kelabu2... tapi pakai juga... sebab bukan apa... nak membuat tu payah benor... saya punya rabun memang kuat... rabun silau pun kuat... jadi paham2 ler... kalau dah semua kuat2 ni... duit pun dah tentu kuatkan? ehehe... sebab nak kena guna lensa Khas... lensa biasa ni dah tentu tak jalan...

ini adalah spek mata lama... dah tersimpan kemas dalam laci... hehe buat kenangan... ni pun spek mata yang my hubby bagi juga... masa tu kami tengah bercinta... eceh! bunyi macam romatik gitu...

tadaa... ini lah spek mata yang saya pakai sekarang... puas cari2 warna pink... tak de... pastu ada yang berkenan bingkainya mahal pulak... kalau ambil yang tu... mesti lari budget... tak leh la nak beli baju raya... jadi ambil bingkai yang murah2 je... sebab cerminnya dah mahal...

Pada asalnya my hubby kata dia nak belikan laptop... wah! bestnya dengar... tapi dia cakap " bila abg fikir2 spek mata dah lama tak tukar, jadi better beli spek mata... lagi berguna dan murah" nampak sangatkan... dah bajet... huhu mesti cakap nak belikan laptop tu untuk sedapkan hati saya je... hahaha

spek mata baru sangat selesa... terang benderang lagi... ok... tamat kisah spek mata... sekarang kisah baju raya kami pulak...

Tema kami tahun ni PUTIH, suka sesangat... 2 tahun lepas pun putih... hehe tahun lepas saya tak beraya... pakai kain batik je... sebab dalam pantang...=p dan tahun ni kembali putih... kalau umur panjang... tahun depan nak warna pe ek? PINK?? hehe

Menyesal pulak tak tempah awal2 baju raya... sebab susah nak cari baju melayu untuk baby tau... berpusing2 sampai ke SOGO... last2 jumpa kat SELAYANG MALL... tu la orang kata ek... jangan dikejar benda yang jauh...padahal ada depan mata je... hm... tahun depan mesti buat perancangan awal... nak beli kain... dan tempah biar betul2 sedondon... Insyaalllah...

ha... ini lah baju raya kami sekeluarga... my hubby baju melayu warna putih... as well as my prince... baju melayu juga...[tak sabar nak tengok Khalis pakai baju melayu... alahai... mesti comel...] saya punya baju cotton je... warna putih dan ada bunga ros kecik2... pertama kali tengok dah terpika... tapi hold dulu... sebab my hubby kata ... jalan2 sampai jumpa yang betul... jumpa yang kain english cotton... warna bunga pun dah ok... kain pun warna putih... tapi sayang... bunganya besar2... ades... mana la sesuai dengan saya yang berbadan gempal ni... end up... my hubby kata pergi balik ke kedai yang kami hold tu... dan beli baju tu... yeay... akhirnya dapat juga... kain untuk baju ni jenis Japan Cotton... jadi kainnya agak nipis... tak macam English cotton... kainnya tebal... apa pun... harus bersyukur... ada juga baju raya tahun ni kan... =)

Untuk Khalis... takkan la satu baju melayu je kan... eh... baby takkan la sepasang baju je... mesti la ada lagi...
ha... ini untuk raya kedua Khalis... hehe saya suka baju ni... jalan2 kat SOGO... tak de yang menarik bajunya... last2 terpandang ada anak patung pakai baju ni... terus saya minta dengan promoter tu... hehe masa pergi SOGO jalan2 hampir 2 jam... tapi beli baju Khalis sepasang je... tapi harganya... kalah harga baju kurung saya tu... hehe...

ini pulak baju untuk tidur dan pakai waktu tengah hari... tengok... A to Z untuk Khalis semuanya baru... beraya sakan anak ibu...tengok tu ... dia bersila tengok saya ambik gambar baju dia... hehe stokin pink tu abaikan... tak tahan tengok warna pink... tak bleh pakai baju... stokin pun jadi la warna pink... hehe...

ha... ini kasut Khalis... actuallu bukan kasut... booties je... sebab Khalis tak leh jalan lagi... jadi saya tak nak belikan kasut kat dia... macam berat je tapaknya... takut Khalis lenguh kaki nanti... kasut ni kalau Khalis pakai ... memang nampak smart... hehe sebab masa nak beli dah terbayang dia pakai... terus beli ler...

ok... dah habis da citer... hehe...

sebagai penutup... saja letak gambar Khalis yang baru bangun tidur ni... gambar ni dah lama tersimpan dalam folder... tapi tak guna2....dan hari ni juga nak rasmi watermark baru saya... ehehe watermark raya la kan... sedondon dengan header... eceh...

16 Comment (s):

  1. wahhhh bestnya dh ade gak baju raya...acam akak tuk najlaa ade dah beli kat sini...baju kurung jek tunggu balik mesia baru cari

    ReplyDelete
  2. wahhhh!!! rajin nye ke sogo, den hari2 lalu situ pon x tergamak nk singgah sbb dah mcm sardin :P

    ReplyDelete
  3. shantek baju raya mommy...sis ske bunga2 gitu..tp sis lak kena pakai yg bunga2 besau...nk nampak besau sket

    ReplyDelete
  4. samalah tema tahun ni, putih..

    selamat menyambut lebaran,
    selamat pergi dan pulang ke desa MIL.. Amin

    ReplyDelete
  5. memang beraya sakan la khalish nanti..semua baju cantik2..hihi

    ReplyDelete
  6. yayy, happy utk khalis..nnt auntie nak belikan baju raya utk khalis la..tp next year, ok :))

    p/s: duit raya utk khalis pun dh ready, combine skali la taun depan..hehe..nak cepat kena dtg rumah la nisha oii ;)

    ReplyDelete
  7. @Lelord
    ya ke? hehe mesti sakan la kak lela beraya tahun ni... hehe.. kat qatar tak de baju kurung ke?

    ReplyDelete
  8. @Shiela Latif
    Terima kasih aunty...[khalis cakap ni...]

    ReplyDelete
  9. @suffer8zine
    Itu la dik... ingatkan tempat besar2 macam tu... bestla shopping... tapi barang2 pun tak de... huhu... baju baby semua yang lama2 je...

    ReplyDelete
  10. @Ogy
    hehe tu la sis... tengok terus berkenan... nasib baik jumpa... kalo tak... pakai T-shirt la jawabya...

    ReplyDelete
  11. @Safinaz Hanum Ahmad Anuar
    Ye ke? mesti cantik nanti ... sebab warna putih ni bersih... menarik di hati... eceh...

    ReplyDelete
  12. @mommyYen
    Tu la mommy... hehe tak sabar nak tengok Khalis pakai baju2 tu...

    ReplyDelete
  13. @Mommy Pinky
    Terima kasih autie jana... ok2... Khalis tunggu... Tahun depan double tau... hehe...

    Macam mana nak pergi jana... aku tak de transport...huhu kalo ada transport senang... hari2 pergi jumpa ko tau... eceh...
    p/s: banyaknya komen... hehe tak pe... i paham maksud u...=p

    ReplyDelete

Thank You For Leaving a Comment to Me...

 
Copyright © Whitey Mommy™