Hasil seni dan reka bentuk adalah berbayar dan hakcipta Whitey Mommy.
Sila hubungi saya di whiteymommy@yahoo.com untuk sebarang pertanyaan dan tempahan.
Anda TIDAK DIBENARKAN SAMA SEKALI untuk mengambil/menyalin/menyimpan
mana-mana bahagian hasil seni dan reka bentuk yang telah saya hasilkan TANPA KEBENARAN!

Selamat Hari Lahir Putraku...

Muhammad Khalis Putra Nama diberi...
Maksudnya Anak Lelaki Suci Yang Dirahmati...
Hari ini Genap la Setahun Khalis Didunia ini...
Semoga Menjadi Anak yang soleh, Insan yang baik hati dan Hidup Dirahmati baik Duniawi mahupun Ukhrawi...
Amin...

Anak ibu Khalis Putra... dah besar dah ... hari ni cukup setahun... akalnya dah panjang... problem solving pun ibu tengok dah pandai... cepat follow apa yang ibu dan baba buat... Khalis adalah hadiah yang sangat2 berharga buat ibu... Ibu akan menjaga Khalis semampu ibu... Insyaallah... Ibu sayangkan mu nak... terlalu sayang sehingga tak boleh nak di gambarkan dengan kata2...

Nama : Muhammad Khalis Putra Bin Zamzulmeme
Tarikh Lahir: 05 September 2009 @ 15 Ramadhan
Waktu Kelahiran : 5:24 pagi
Berat masa lahir : 2.8 kg
[cerita tentang proses kelahiran Khalis... ibu akan ceritakan pada entri yang akan datang... terlalu panjang... =) masih segar lagi dalam ingatan ibu... Insyaallah]
Masa ni Khalis umur 7 hari... tak banyak ragam... suka sangat tidur... sampai kekadang skip susu... jadi Khalis dapat Jaundis... ibu masa tu... tak tahu pape nak... silap ibu sebab tak baca langsung tentang cara menangani dan mengelakkan daripada terkena Jaundis... Ibu terlepas pandang... Comel betul... ibu rindu sangat2 bila teringat masa ni... tapi ya la... masa takkan boleh diputar balik... yang tinggal hanya kenangan...

Masa ni Khalis umur Sebulan... juga suka tidur... kalau menangis pun masa nak salin lampin...kuatnya... yang amat... ehehe... tapi bila peluk terus diam... manja dangat2...

masa ni umur Khalis 2 bulan... juga suka tidur... hensem gambar anak ibu yang ni... tidur...tidur dan tidur... macam2 kerja ibu boleh buat... masa tu ibu tak aktif berblog lagi... jadi tak banyak yang ibu coretkan tentang anak ibu...

Masa ni Khalis umur 3 bulan... dah pandai nangis sambil sebut bu...bu...bu... cute sangat... masa ni Khalis dah pandai senyum tau...suka ibu tengok... Ya Allah melihat Khalis membesar didepan mata merupakan pengalaman yang sangat2 berharga...Syukur Alhamdulillah...

Masa ni 4 bulan...Badan khalis naik...dan naik... walau hanya menyusu badan... badan Khalis semangat sangat... semua orang tanya ibu bagi minum @ makan susu apa... ibu cakap tak makan... hanya minum susu badan je... hehe...

Masa ni 5 bulan... hehe ibu baru perasan... pakai baju yang sama masa umur 4 bulan... masa ni Khalis dah pandai senyum... gelak... tapi anak ibu banyak memerhati berbanding bertindak...

Masa ni Khalis 6 bulan...Baju yang sama lagi... ehehe... suka ibu tengok Khalis pakai singlet...masa ni senyum dah pandai... meniarap pun dah aktif... alahai...comelnya...bila di landa masalah... ibu tengok je wajah ini... hati ibu jadi tenang...

Masa ni umur Khalis dah 7 bulan... makin aktif...dah pandai buat macam2 gaya...asyik nak jatuh tilam je... hehe.... masih lagi tembam...

Masa ni khalis umur 8 bulan... badan Khalis dah susut sikit dah... susah hati ibu... hehe tapi bila tanya pendapat orang mereka cakap... biasala tu baby yang nak besar... nak ringan badan ... nak merangkak...
Masa ni umur 9 bulan... Khalis dah tumbuh 2 batang gigi kat bahagian bawah...hehe comel2... dah pandai cakap... ata ta ta ta tah...
Masa umur 10 bulan... ibu tak tahu dah nak taip apa... comel... comel... harapan ibu dunia akhirat...
Masa umur 11 bulan... alahai... manja betul posing ni... comel2...

Ha... ini Khalis dah setahun... wajah baru... ehehe... pertama kali anak ibu tak de rambut... [kisah semasa Khalis tengah potong rambut... akan di upload nanti...] Khalis nampak matang bila tak de rambut... comel...
Anak ibu makin membesar... Ibu doakan anak ibu sentiasa bahagia... dunia dan akhirat... permata hidup ibu... hadiah terindah daripada Allah untuk Ibu... Amanah Allah untuk Ibu... semoga jadi anak yang soleh... amin...

SELAMAT HARI LAHIR MUHAMMAD KHALIS PUTRA...

18 Comment (s):

  1. happy b'day khalish...cepat dah setahun kan...ari ni genap kyra 2thn 4 bulan hehehe...

    to khalish semoga jadi anak yg soleh tuk mommy n dady ok..

    ReplyDelete
  2. hepy befday adik khalis . (^,^)

    ReplyDelete
  3. seronok tengok anak membesar depan mata.
    acik wa lihat Khalis macam muka mommy. sejuk perut ibu mengandungkan Khalis.

    happy besday Khalis yang ke-1...
    acik Wa doakan semoga Khalis cepat besar sbbnya boleh tolong mommy nanti dan yang paling penting Khalis mesti jadi anak yang soleh dan mendengar kata2 mommy dan papa.

    jadilah anak yang sentiasa menyejukkan mata dan hati mommy ya!
    sayang peluk cium bucuk daripada acik Wa...

    ReplyDelete
  4. selamat ulang tahun pertama..semoga menjadi anak yg baik dan mendengar kata ibu bapa..

    p/s: mcm muka ibunyer..

    ReplyDelete
  5. happy birthday khalis... suka tengok gambar khalis masa 11 bulan, comel dan sweet.. =)

    ReplyDelete
  6. happy bday dear khalis!! baby ramadhan ni rupanya :)

    ReplyDelete
  7. hepi 1 year old khalis.. encem ..
    dah dpt kaki ke belum?

    ReplyDelete
  8. happy besday khalis..semuga jadi anak yang soleh..

    ReplyDelete
  9. happy besday my dear khalis...dah besar nanti..jaja mummy elok2 ok..sayang mummy elok2 ok...

    ReplyDelete
  10. hai kak...nk wish kat khalis hepy birthday lah...khalis cumil sgt2...suka tgk dia snyum..

    ReplyDelete
  11. selamat hari jadi khalis...comel dari atas sampailah bawah sekali... :)

    ReplyDelete
  12. Selamat Hari Ulangtahun yang pertama Khalis...

    Dah masuk bulan Oktober..harap tak lambat sangat wish..hehe

    ReplyDelete

Thank You For Leaving a Comment to Me...

 
Copyright © Whitey Mommy™